- Vruger -

"De Bikkels"is een vriendengroep uit het Bourgondische Alphen (NBr.). Als vrienden gaan we al vele jaren met elkaar om. De naam "De Bikkels"stamt uit 1995. Dit is het begin van onze carnavalsperioden waarin we actief wagens bouwden die meereden in de optochten van Alphen (Noord-Brabant), Baarle-Nassau, Baarle-Hertog en Chaam. 

In de loop der jaren is onze vriendengroep alleen maar hechter geworden. De groep bestaat inmiddels uit zo'n 25 personen (afhankelijk van de scharrels) die nog ieder weekend met elkaar een pilsje gaan nuttigen in de (inter)lokale horecagelegenheden!

"De Bikkels" staan ieder jaar garant voor een hoop feestjes. Zo hebben we de "Korvelparty", de "Titusparty", de Surpriceparty, de ouderavond en natuurlijk de vakantie-uitjes naar Verweggistan en/of de regionale vakantieparken (zie fototjes).

De nieuwste aanwinst van "De bikkels" is De Matti. Deze zeer getalenteerde koerser heeft (volgens zijn manager) de potentie uit te groeien tot een volwaardige renner in het profpeloton! Zijn manager is drukdoende bezig hem aan verschillende grote rondes te koppelen zodat De Matti ook elders zijn kwaliteiten tentoon kan stellen dan alleen in  "De Ronde van de Wouwers", "De Ronde van de Reuver" en de "Tour de Kiek".

 Al met al is "De Bikkels" uit Alphen een zeer samenhangende groep waarbij sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel staan!